torsdag 31 december 2009

Decenniet som gått dårå

Härmar andra bloggare och klämmer till med en sammanfattning av mitt senaste decennium,
som präglats av både liv och död, samt bröllop och begravningar.

Vi firade millenieskiftet i flyttkartonger och landade här på söder efter att raketerna skjutits klart och utan att datorn havererat.
Vi boar in oss i nya lägenheten som också har ett rum till bebben i magen, som för övrigt gick under namnet "Evert" ända tills den 12 juni då det visade sig ha vart en Timea som bott i min mage. Tyvärr han inte min mormor träffa sitt första barnbarn då cancern tog hennes liv i april.
Resten av året lever jag i symbios med Timea. När vi inte våldgästar Timeas mormor, som då var långtidssjukskiven, så tog vi långa promenader i hopp om att bli av med gravkilona. 2002 firar vi in på Gran Canaria tillsammmans med mina föräldrar samt systrar med respektive.

Inleder 2002 med att vara fortsatt mammaledig. Springer på babysång och mamma-barn-gympa. I juni 2002 förlorar jag min syster till grannlandet Norge då hon flyttar till sin kärlek 170 mil norrut. Efter sommaren börjar Timea på dagis och jag börjar jobba. Mitt gamla jobb har flyttat så det blir en liten nystart med en del nya kollegor. Dock är huvudpersonerna jag jobbar med de samma. Hösten präglas av jobb, vabbdagar och ett och annat besök på Nautilus.


2003 blir året då jag loosar en del kilon med hjälp av Cambridgekuren. På sommaren tar jag och lilla familjen nattåget 170 mil norrut för att för första gången få uppleva midnattssolen och Tromsös höga höjder. Hösten spenderar jag hemma, sjukskriven, efter att ha nosat på den berömda väggen. Mister min farmor i oktober.


I februari 2004 börjar jag ett nytt jobb och får en ny chef som har påverkat mig positivt sen dess. I juli gifter jag bort min syster till norrbaggen och i november samma år, fast på betydligt sydligare breddgrader, blir jag och finska maken äkta makar. Innan vi åker till syden för att semestra och gifta oss får vi tyvärr begrava min mans storebror som olyckligt gick bort endast 32 år gammal. Lillebror i min mage får ärva ett av hans mellannamn.

2005 firar vi in i flyttkartonger och tapetval. I februari flyttar vi till vår nuvarande lägenhet som har rum för oss alla 4. I mars kommer lillebror Milian till världen med hjälp av endast lustgas.
Spenderar 2005 som mammaledig och begraver min morfar i augusti.
I oktober blir jag moster för första gången till ett norskt lilltroll.

2006. Jag börjar jobba lite smått efter mammaledigheten. Blir uppringd av min chef som erbjuder mig ett vikariat som innebär att jag blir hennes kollega, som enhetschef. Jag skrattar henne i rakt i örat, men tackar förstås ja till erbjudandet som både är läskigt och roligt på samma gång. Jobbet är så pass kul att när det tar slut i augusti så sätter jag mig i skolbänken för att läsa klart min tidigare påbörjade akademiska utbildning. Samtidigt börjar jag att jobba natt, för att slippa ta studielån.

Jobbar och pluggar under 2007. Kör lite spinning, Cambridge, you name it för att tappa kilon, vilket jag inte lyckas med så bra. Gör praktik, dagtid, i 10 veckor samtidigt som jag jobbar natt och är mamma och fru. Allt går om man vill.

I juni 2008 tar jag min fil kand i social omsorg. Under sommaren jobbar jag som chef för att sen återgå till nattjänst och jobbsökande under hösten. Detta är också hösten då jag börjar blogga samt bekantar mig med GI och åker till Stockholm och dricker skumpa. I november begraver vi min farfar.

2009 blir året då jag äntligen får chefa igen. Träffar Ola och BU-gänget och kämpar med GI, men utan tillräckligt med disciplin för att tappa kilon. Men däremot lär jag mig hur min kropp reagerar på kolhydrater och annat vitt socker och den lärdomen tar jag med mig in i 2010 då jag ska gå From FAT to FIT.

Gott Nytt (smalt) 2010!

4 kommentarer:

Tant Brun sa...

Ett alldeles fantastiskt innehållsrikt år då med andra ord. Kan bara önska dig ett alldeles GOTT NYTT ÅR
Kram Bibban

Anna sa...

Jättefint skrivet. Som sagt, både glädje och sorg......livet ju!
Önskar dig och familjen ett gott nytt 2010....kram A

Fräsigt! sa...

10 år. Vad hände. Snacka om att livet går upp och ner. Ha ett fint nyårsfirande nu. Och en sak till. Heja Lohmanders bea. KRAMAS/Ellen

Karra_79 sa...

GOTT SLUT & GOTT NYTT!!! KRAM