söndag 18 mars 2012

Feng shuiat grannens nyckelknippa

Vi körde ju dubbla kalas för 7-åringen idag.
Släkten på eftermiddagen och grannarna på kvällen.

En mycket trevlig dag och under kvällen uppstod många glada skratt då vi pratade om våra egenskaper som vi hakar upp oss på om det blir fel, stör vårt ordningssinne.
Det slutade med att maken aka pedanten med en släng av OCD feng shuiade grannens nyckelknippa. Ja men det fattar ju vem som helst att nycklarna måste hänga i storleksordning och med taggarna ät samma håll.

Sen när man hänger tvätt så hängs strumpor parvis, och i köksskåpen står var sak på sin plats. Galgarna på hatthyllan hänger med krokarna åt samma håll, när man fyller diskmaskinen står allt sorterat.Inget huller om buller bland tallrikar och fat.

Tell me your konstigheter! Vad får er att gå bananas?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha jag måste låta min man läsa detta! Det är inte bara JAG!! Det finns fler!!
Jag blir galen när "man" plockar av middagsbordet men alltid låter nåt stå kvar så som karottunderläggen, lilla flärpen från mjölkpaketet osv. Eller när man tar ett glas eller nåt ur skåpen och inte STÄNGER EFTER SIG!! Eller när man tar av sig strumporna vid sängen för att sen inte ta med sig de ner till tvätten på morgonen, eller ens morgonen efter det. Grrrrr....
Fast det brukar räcka med en trip över till svägerskan (makens syster) så är alla i familjen sen väldigt duktiga när de kommer hem för ingen vill ha de så stökigt som henne ;-)

Västgötskan sa...

Det konstiga med mig är väl att vissa dagar kan det vara kaos och jag bryr mig inte alls.
Nästa dag får jag paniiiik om det ligger grejer på golvet, eller på bordet.

Min sambo kan inte ha det lätt, med okonsekvent partner... ;-)

Jeanette sa...

Jag fixar inte när man får sedlar tillbaka i en affär ed och de inte ligger i storleksordning och de måste vara åt samma håll. Även när man hamnar i ett kafe i idrottsklubben där sedlarna hamnar huller om buller... uuuäääärrrkkkk!

Mammahäxan sa...

Kan man få hyra din man så att han kan komma hem hit och styra upp saker lite? I det här huset är ingen pedant, vilket gör det en aning rörigt ibland.