fredag 22 oktober 2010

Livets kontraster

En mager kvinna smyger in genom kyrkporten. Kläderna hon bär är skitiga och dessutom för tunna för dagens väderlek. I bakfickan har hon en kam, i handen en ICA-kasse.
Kanske allt hon äger ryms i kassen. Kanske hon söker värme i kyrkan . Och trygghet.

Själv är jag på väg hemifrån, min ena trygghet och värme, till min andra trygghet. Mitt jobb.
Och jag känner mig tacksam över det jag har.

4 kommentarer:

Alexandra sa...

Ja. Vi är många som har det bra. Vi måste njuta av det mera. Bra med perspektiv på livet. Hoppas hon fick mycket värme i kyrkan.

Ha en fin helg! Kram

Sandra sa...

Man ska verkloigen inte glömma bort hur bra man har det. Det finns många i Sverige och framför allt i många nadra delar av världen som inte alls har det som vi. Man eller i alla fall jag måste lära oss/mig att inte klaga över småsaker livet kunde verkligen ha sett ut som du beskriver det. Förstå att ha allt man äger i en kasse och att frysa jämt inte ha mat för dagen eller tak över huvudet. Nej man ska inte klaga. En god tanke Chrissan. Ditt inlägg fick mig att tänka...

Osloskånskan sa...

Dom går en tuff årstid till mötes...

Michan sa...

Usch vad ledsen jag blir.
Man glömmer gärna hur lyckligt lottad man är..... Förra året blev min granne här på gatan hemlös, det var ganska psykiskt jobbigt att se kan jag säga, hon har haft alkohol problem som slutade på alkisbänken utanför centrum sen blev hon vräkt för att hon inte betalade hyran, vi säg dom köra ivär alla hennes saker vet inte vart. Sen när dom låste dörren stog hon där med en väska och en kudde under armen.
Det var vidrigt. Ett rad hus engån en familj, tre barn som nu bor hos pappan och den sommaren sov hon i dungen här bakom med sin väska och kudde.......