Här får ni receptet på de goda saffransbullarna med vit choklad och mandelmassa i.
Saffransbröd fylld med mandelmassa och vit choklad
Receptet är gjort för 2 längder men vill man, funkar det att göra vanliga bullar istället, korta bara gräddningstiden till 8-10 minuter och öka ugnsvärmen till 225°C.
Ingredienser (2 längder)
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 g saffran (2 kuvert)
1/2 tsk salt
2 dl socker
13-14 dl mjöl
Fyllning
50 g smör
200 g vit choklad
100 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 ägg
pärlsocker och mandelflarn till garnering
Ingredienser (2 längder)
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 g saffran (2 kuvert)
1/2 tsk salt
2 dl socker
13-14 dl mjöl
Fyllning
50 g smör
200 g vit choklad
100 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 ägg
pärlsocker och mandelflarn till garnering
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och värm till 37°C.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av mjölkblandningen innan resten tillsätts.
Blanda i saffran, salt och socker.
Rör i mjöl lite i taget tills degen känns smidig.
Låt jäsa under fuktig handduk ca 30 minuter.
Dela den jästa degen i två delar, och kavla ut den ena till en platta ca 30 x 40 cm.
Klicka ut hälften av smöret och fördela hälften av sockret, smulad mandelmassa och hackad vit choklad på plattan.
Vik degen två gånger (långsida mot långsida) till en längd och gör likadant med den andra deghalvan.
Låt längderna jäsa på plåtar (klädda med bakplåtspapper) i ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelflarn och grädda i mitten av ugnen i 175°C ca 25-30 minuter.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och värm till 37°C.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av mjölkblandningen innan resten tillsätts.
Blanda i saffran, salt och socker.
Rör i mjöl lite i taget tills degen känns smidig.
Låt jäsa under fuktig handduk ca 30 minuter.
Dela den jästa degen i två delar, och kavla ut den ena till en platta ca 30 x 40 cm.
Klicka ut hälften av smöret och fördela hälften av sockret, smulad mandelmassa och hackad vit choklad på plattan.
Vik degen två gånger (långsida mot långsida) till en längd och gör likadant med den andra deghalvan.
Låt längderna jäsa på plåtar (klädda med bakplåtspapper) i ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelflarn och grädda i mitten av ugnen i 175°C ca 25-30 minuter.
1 kommentar:
Låter som ett gott bakrecept. Får pröva på det här i hemmet! Fin blogg.
Skicka en kommentar